مصرف ماهی و بروز سکته؟

افزایش احتمال سکته، افزایش احتمال ابتلا به MS، ضعف شدید، تحلیل قوای جنسی، برص، لک و پیس،ناراحتی‌های عصبی و … تنها برخی از عوارض خوردن ماهی بدون رعایت تدابیر خاص مصرف آن است.

به گزارش تسنیم، یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامتی، آگاهی از «تداخلات مضر مواد غذایی» است به این معنی که مصرف برخی مواد غذایی با هم و در یک وعده غذایی می‌تواند بسیار مضر و خطرناک باشد.

یکی از این موارد پرهیز، مصرف گوشت “ماهی” با برخی اقلام غذایی مانند ماست یا دوغ است که می‌تواند منجر به مشکلات و عوارض شدیدی برای انسان شود؛ خوردن همزمان ماهی و ماست مخصوصاً در وعده شام می‌تواند بسیار پرعارضه باشد.

ضعف شدید، افزایش احتمال سکته، تحلیل قوای جنسی، برص، لک و پیس، سردی معده، افزایش احتمال ابتلا به MS، ناراحتی‌های عصبی و … تنها برخی از عوارض خوردن ماهی همراه ماست است.

در توضیح چرایی این مسئله باید گفت که گوشت ماهی به‌لحاظ طبع، سرد و تر است و در صورت مصرف همزمان آن با ماست که آن نیز سرد و تر است، باعث غلبه شدید سردی و تری در بدن شده و عوارضی را که در بالا به آن اشاره شد به‌همراه خواهد داشت.

پس در مصرف ماهی باید دقت داشت:

ــ ماهی هرگز همراه ماست یا دوغ مصرف نشود.

ــ ماهی حتماً همراه مصلحات آن (خرما، عسل، گردو، زنجبیل، ادویه‌جات گرم، ماهی به‌صورت شکم‌پر) خورده شود.

ــ مصرف ماهی بیشتر باید در فصل تابستان و فصول گرم سال باشد.

ــ ماهی در وعده غذایی ناهار مصرف شود و از مصرف آن در وعده شام پرهیز شود.

ــ افراد با طبع سرد (افراد بلغمی و سوداوی) از خوردن زیاد ماهی به‌شدت پرهیز کنند.

ــ هرگز همراه ماهی، آب ننوشید.

همچنین متخصصان تغذیه، مصرف ماهی با لیموترش را نیز توصیه می‌کنند چون نه‌تنها لیمو طعم بهتری به گوشت ماهی می‌دهد بلکه ویتامین C موجود در آن به جذب آهن ماهی کمک می‌کند البته باید توجه داشت که مصرف مقادیر زیاد چاشنی‌هایی چون لیموترش و انواع ترشی‌ها به‌همراه ماهی به‌دلیل آنکه هر دو طبع سردی دارند به‌خصوص برای سردمزاجان توصیه نمی‌شود چون ضمن اینکه سبب بی‌حالی، ضعف و هضم سخت غذا می‌شود، تشدیدکننده بیماریهای سرد همچون روماتیسم، آلزایمر، افسردگی و… است.

در روایات اسلامی آمده است که اگر ماهی به‌خصوص شب‌هنگام خورده شود و با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به‌همراه ادویه‌جات با طبع گرم خورده نشود، یکی از عوامل تشدیدکننده ام‌اس و سکته خواهد بود؛ بهترین چاشنی ماهی، آب نارنج و سیر است که هم فواید بی‌شمار و هم طبع گرمی دارند.

همچنین مصرف همزمان ماهی با تخم‌مرغ نیز بسیار مضر است؛ در طب سنتی، مصرف تخم‌مرغ و شیر و هر گوشت دیگری به‌همراه ماهی منع‌شده زیرا تولید سودا می‌کند و بر خلق و خوی افراد تأثیر منفی گذاشته و سبب تشدید بیماری‌های مزمن، افسردگی و یبوست می‌شود.
ارسالی از علی فواد ریاضی پور
آبان ۱۳۹۶

Comment (5)

  • با سلام
    با تشکر از مطالب خوب سایت و همه دست اندر کاران سایت سادات قیری
    من متاسفانه تقریبا با هیچ یک از مطالب این مقاله که اصطلاحا”علمی” درج شده موافق نیستم.
    باورهای گذشته به واژه”گرمی” و “سردی” و جدا نمودن مواد غذایی بر این روال به هیچ عنوان پایه و اساس علمی نداشته و در بهترین تعبیر تنها نشان دهنده ذائقه غذایی مردم یک ناحیه می تواند باشد که برحسب آن ممکن است فرد دچار اختلالات گوارشی شود.
    علی رغم علاقه بنده به این موضوع در سنوات تحصیلی، هیچ گونه معیار و تحقیق و آزمایش دقیق تحت استاندارد های علمی جهانی در خصوص این موضوع پیدا ننمودم که ثابت کند ام اس (!!!) سکته قلبی(!!) و تحلیل قوای جنسی (!!!!) آلزایمر (!!) روماتیسم (!!) افسردگی(!!!) و …. براثر مصرف همزمان ماست و ماهی ایجاد و یا تشدید می شود( با توجه به بیماری های ذکر شده در متن عملا فرد علاقه مند به مصرف همزمان ماهی و ماست تمامی بیماری های لاعلاج و مزمن و بدون علت مشخص را یکجا مبتلا خواهد شد!!!)
    البته اینجانب دیدگاههای شخصی خودم را مطرح ننموده و دیدگاه علم پزشکی روز را عرض کردم. طبق این علم:
    -در تمام فصول سال ماهی بخورید (نه فقط تابستان)
    -ماهی را با هر چاشنی که بیشتر دوست دارید بخورید. این به ذائقه شما بستگی دارد . ( ولی سعی کنید جهت جذب آهن بهتر با دوغ نخورید ولی در صورت خوردن ثابت نشده شما در معرض بیماری لاعلاج خواهید بود.)
    -در تمام وعده ها ماهی مصرف بکنید تنها از نوع طبخ آن اطمینان خاصل کنید. تحقیقات راجع به سوشی و تاثیر آن بر سرطان معده بسیار روی بورس می باشد و تا بدست آمدن نتایج محکم و قابل استناد پیشنهاد بنده به سادات محترم مصرف حداقل ماهی و میگو نیمه پخته و خام( سوشی و غذاهای مشابه) می باشد.
    البته منبع مطالب فوق سایت دیگری بوده است که متاسفانه مشخص نیست طبق کدام نظریه نوشته شده؟! طب اسلامی؟ علم پزشکی؟ طب گیاهی؟! بهرحال از لحاظ علم پزشکی مطالب فوق پایه و اساس علمی فعلا ندارد!
    با سپاس

    • با تشکر از دکتر امیر محمد جان و امید به ارسال مقالات بروز علم پزشکی در مقایسه با باورهای رایج و تفاوت استانداردها برای استفاده بهینه.

Leave Your Comment

Skip to content