شکستن مداوم قولنج ضرر دارد

شکستن قولنج 

موجب یک آرامش مقطعی اندام و تسکین کوتاه مدت آن می شود،اما در طولانی مدت می تواند عوارضی برای فرد داشته باشد.

شکستن قولنج پشت

دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در خصوص عوارض شکستن قولنج ستون فقرات کمری،گردنی و پشتی و حتی انگشتان دست گفت:شکستن مداوم قولنج می تواند اتصالات مفاصل را از حد طبیعی گشادتر کند و با افزایش شلی اتصالات مفصلی،سبب ساییدگی استخوان و آرتروز شود.

دکتر نورالدین کریمی افزود:هرچند این کار آسیب مستقیم به ستون فقرات نمی زند،اما استمرار آن در طولانی مدت می تواند مفاصل را دچاربی ثباتی کند.وی ادامه داد:در صورت نیاز و دربرخی شرایط که مفاصل ستون فقرات دچار اختلال عملکردی می شوند،متخصصانی همچون فیزیوتراپیست ها می توانند از درمان های دستی برای رفع اختلال حرکتی مفاصل استفاده کنند.

وی در خصوص سایر تبعات شکستن قولنج گفت:این کار می تواند به بافت های اطراف مفصل مانند عضلات،رباط ها و تاندون ها آسیب بزند و در طولانی مدت امکان انجام حرکات ظریف را از فرد سلب کند.

کریمی کاهش کیفیت مفاصل را از آسیب های شکستن قولنج انگشتان دست و گردن برشمرد و ادامه داد:این کار،کیفیت مفاصل انگشتان را کاهش می دهد،دو استخوان از جمله انگشتان با مفاصل بهم متصل می شوند و با تکرار این کار پس از مدتی رباط کیفیت خود را از دست می دهد و مشکلاتی برای فرد به وجود می آید.

از نشستن طولانی مدت خودداری کنید

دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی همچنین در خصوص سایر عوامل آسیب رسان به استخوان ها و ستون فقرات ،به تاثیر نشستن های طولانی مدت که به دیسک بین مهره ای ستون فقرات صدمه می زند،اشاره و توصیه کرد که افراد از نشستن طولانی مدت خودداری کنند.

وی به گروه هایی مانند خیاطان و کارمندان بانک که طولانی مدت در وضعیت ثابت قرار دارند یا حتی دندانپزشکانی که طولانی مدت در یک زاویه خاص می ایستند،توصیه کرد که گاه و بیگاه از این وضعیت خارج شوند تا به ستون فقرات آنان آسیبی نرسد.

کریمی افزود:در افرادی هم که دچار بیماری رماتیسمی هستند،مفاصل مستعد آسیب است و این افراد علاوه بر کاهش فعالیت های فیزیکی باید با مداخلات دارویی،بافت عضلات مفاصل و استخوان ها را تقویت کنند.

دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود:پیاده روی در سطح صاف برای دیسک کمر بسیار مفید است اما این کار بصورت طولانی مدت یا در سطح شیب دار،فشار بر دیسک را بیشتر می کند و به آن آسیب می زند.

برگرفته از سپهر سلاما –بهمن ۱۳۹۶
ارسالی از : سید محمد ریاضی پور

شهریور ۱۳۹۷

Comment (1)

  • آفرین محمد جان موضوع جالب و آموزنده ای بود یادم می آید در گذشته این کار خیلی مرسوم بود مخصوصأ بین جوانها ولی این روزها شاید بدلیل مشغله زیاد خیلی ها فرصت انجام آنرا ندارند شاید هم یادشان رفته است.بهر حال موضوع مهمی بود متشکر.

Leave Your Comment

Skip to content