كليـــــشـــــــه هـــــــــاي نـــــــادرســــــت دربــــــــــاره مــــــــــردان ايرانــــــــــي

 

 

من، ( نام نويسنده ) ، ۲۵ ساله، می‌خواهم تجربه‌ای را با شما به اشتراک بگذارم که شاید ذهنیت خیلی از شماها را راجع به مردهای ایرانی تغییر بدهد. ماجرا از آنجایی شروع‌ شد که پس از مدت‌ها فکر و پیگیری، سعی کردم تصمیم در باره طراحی و فروش لباس‌های رسمی زنانه را که ترکیبی از هنر بومی مناطق مختلف ایران و پارچه‌های نفیس است عملی کنم.
برای عملی کردن این تصمیم بود که در طول یک سال گذشته با مردهای ایرانی در صنف‌های مختلف برخورد کردم و این برخوردها باعث شد خیلی از کلیشه‌های معمولی که در ذهن خیلی از دخترهای مثل خودم هست، شکسته شود.

۱- محیط‌های مردانه برای زنها ناامنه
من برای انتخاب بهترین پارچه‌ها به ده‌ها مغازه سر زدم. برای اینکه بتونم پارچه‌ها رو از نزدیک لمس کنم و ببینم، ساعت‌ها طاقه‌های پارچه رو در مغازه‌ها زیر و رو کردم. در خیلی از این مغازه‌ها مردهای صاحب‌مغازه سعی می‌کردند کاری کنند که احساس امنیت کنم. مثلاً یک بار توی مغازه‌ای که انبارش زیرزمین بود و پله می‌خورد و می‌رفت پایین، من وسط راه ترسیدم و گفتم نه منصرف شدم؛ مغازه‌دار که متوجه ترس من شده بود با کلی معذرت‌خواهی گفت اجازه بدید به مغازه‌دار بغلی که خانمه بگم همراتون بیاد که راحت باشید.

۲- مرد‌ها عادت دارن زود پسرخاله شن
این یکی از ترس‌های جدی من بود. اما توی کارم با مردهایی که عکاس، طراح، مغازه‌دار، پیک موتوری و کارگر بودند سر و کله زدم و جز در موارد انگشت‌شمار، همه‌ی اونها خیلی حرفه‌ای برخورد می‌کردن و اصلاً وارد مسایل حاشیه‌ای نمی‌شدن. حتی اون موارد انگشت‌شماری هم که موضوعات حاشیه‌ای مطرح شد، در مقابل برخورد صریح من، معذرت‌خواهی کردن و خیلی تأکید داشتن که این باعث خراب شدن رابطه‌ی کاریمون نشه.

۳- مردها به زنها احترام نمی‌ذارن و توی کار مسخره‌شون می‌کنن
در طول یکسال گذشته من حتی یک برخورد تمسخرآمیز یا همراه با بی‌احترامی نداشتم. در عوض کلی برخورد احترام‌آمیز رو می‌تونم به خاطر بیارم. مثلاً بارها مغازه‌دارها خودشون برام تاکسی گرفتن یا وقتی خستگی ناشی از فعالیت زیادم رو دیدن، تعارف کردن که توی مغازه بشینم و بهم چای و میوه تعارف کردن.

– مردها تحمل حضور زنها توی کار رو ندارن و خیلی حسِ حسادت و رقابت می‌کنن
خیلی از مردهایی که من باهاشون ارتباط کاری داشتم، منو حمایت کردن و کلی راهنمایی‌های خوب ارائه دادند که شاید باید سال‌ها تلاش می‌کردم تا خودم تجربه‌شون کنم. البته شاید خود این حمایت کردن توی ذهن بعضی‌ها این معنی رو بده که مردها ما زنها رو ضعیف فرض می‌کنن، اما دلیلش هر چی که باشه، این رفتار باعث پیشرفت زیادی برای من شد.
خلاصه اینکه تجربه‌ی یک ساله‌ی من ( نام نويسنده ) از کار کردن با صنف‌های مختلف مرد‌های ایرانی یک تجربه‌ی خوب و خوشحال‌ کننده بود؛ شما هم امتحان کنید

پی‌نوشت:این تجربه شخصی من بود و قصد تعمیم ندارم

ارسال كننده خواهشمند است که خوانندگان ،نظرات خود را هر چند كوتاه ولی بیان نمایند.

امضا محفوظ
مهر 1394

Comment (6)

  • اصولا احترام به خانمها یکی از اصول آقا منشی (جنتلمنی) است که در عرف جهان بخصوص غربی هاست. اما در جوامع شرقی بخصوص خاور میانه این برخورد ها ترکیبی است از احساس اینکه زن ضعیف است و باید ملاحظه او را کرد و نگاهی آکنده از جلب توجه کردن بدلیل روابط بسته زن و مرد در این جوامع است. خوشحالم که نویسنده محترم تجربه خوبی داشته و با مردان آنچنانی روبرو نشده است.

  • مرد ايراني نمونه غيرت و از خودگذشتگي است . در مقابل جنس مونث احساس مسئوليت مي كند. آسان نميگذرد ، بايد مطمئن باشد تمامي جوانب براي امنيت و آسايش او مهيا است . البته به قول پسر عموي گرامي جنس خوبش ، نه آنچناني اش.
    خدا روشكر تجربه خوبي داشته ايد.

  • بسیاری از مشکلاتی که در جامعه ما وجود دارند نظیر همین کم ظرفیتی مردان ایرانی ، ریشه در جدا نمودن متعصبانه زن و مرد دارد که به صورت بیمارگونه ای از تمام جهات برهمکنش متقابل پیدا کرده اند و هرروز بیشتر تشدید میشوند ، درصورتیکه خیلی از مسایل در جوامع انسانی با تکرار و آسان گیری به روال عادی و طبیعی خود برگشت میکنند و از حالت تابو خارج میشوند .
    سالها پیش در مقاله ای تحقیقی خواندم که مشاهده شده بود که در جوامع بدوی جنگل نشینان آمازون که اغلب لباس نمی پوشیدند و لباس آنها فقط در حد ستر عورت و یا کمتر از آن بود ، زنان آنها مچ بند میبستند و برای تحریک مردان با وجود عریان بودن همیشگی که برای مردان عادی بود ، ساقبند خود را از ساق پا باز میکردند .این تحقیق علمی و بیطرفانه بود و نشان از اعتباری بودن و بی پایه بودن بسیاری از قراردادهای اجتماعی بخصوص در جوامع عقب افتاده تربود .
    به امید حاکمیت عقل سلیم در جوامع انسانی .

  • همه چیز به فرهنگ و تعلیم و تربیت بستگی دارد زن و مرد خوب و بد در همه جوامع دیده میشوند. باورها اعتقادات اجتماعی و ایدئولوژیک موقعیت تاریخی اجتماعی خلاصه خیلی عوامل در خوب و بد بودن دخیل هستند.رفتار ظاهری بتنهائی ملاک واقعیت نیست باید بدون تابو و با احساس واقعی انسانیت و منش انسانی رفتار کرد. کسانیکه چه زن چه مرد تابع اصول و فرهنگ حاکم بر جامعه رفتار میکنند انسانهای سالمی هستند. خدا را شکر یکی به جمع طرفداران مردها افزوده شد. موفق باشی ای نویسنده خوش ذوق

  • منم با نظر پدرم موافقم
    به نظرم رفتار اشتباه یک نفر قابل تعمیم دادن به همه نیست از طرفی رفتار درست یک نفر هم دلیل بر درست بودن همگی نیست.
    همه جا انسان و خوب و بد هست و این انتخاب ماست که با انسانهای خوب سر و کله بزنیم یا انسان های بد.

  • در فلسفه مطلبی است که (کمیت روی کیفیت تاثیر گذار است )بدیهی است که هرمقدار تعداد افراد فهیم و آگاه در جامعه ای بیشتر باشد کیفیت روابط و باورها فرق میکند . اگر مطلب عنوان شده توسط نویسنده را در بعد اجتماعی آن و نه در بعد شخصی برای افراد جامعه در نظر بگیریم ،بیشتر به منظور نویسنده نزدیک شده ایم . مسلما در قرن ۲۱ بخصوص درشهرهای بزرگ ایران خوشبختانه علیرغم رسوب دیدگاههای اشتباه و عقب مانده ، ماهیت روابط اجتماعی درحال تغییر است و این موجب امیدواری است .

Leave Your Comment

Skip to content