پلوی شوشتری

 

 

با سلام خدمت اعضای محترم
دراین مقاله میخواهیم یادی از غذاهائی که محلی شوشتر میباشند بنمائیم وطرز تهیه آنراشرح دهیم .شاید بخواهید طعم غذاهائی را که از پیشینیان به ما ارث رسیده چشیده ولذت خوردن آنها را به پیتزا وسوسیس وفست فود ها ترجیح دهید.اگر دوست دارید دست به کار شوید واز بزرگترهائی که طعم آنها را چشیده وهمچنین برخی از اعضا (خانمهای محترم )به پخت آنها وارد هستند کمک بگیرید
لیستی از غذاهائی که نام برده میشود آنهائی است که به نظر بنده رسیده است شاید باشد غذاهائی که اسم آنها را بدانید.ودر این لیست نباشند.در این صورت نام آنرا اعلام فرمائید تا طرزتهیه آن برای اعضای دیگر شرح داده شود .

1 – پلوی شوشتری
2- حمیس
3- اوپیاز
4- شومی کباب
5- قل قل
6- نون چرب
7- قلیه موهی
8- اوگوشت بقله
9- حرسه (حلیم)
10- قلیه به انار
11- بورانی بقله سوز
12- کشک بازنجون
و………..
واولین غذا پلوی شوشتری

پلوی شوشتری

مواد لازم :
برنج                                          یک کیلوگرم

فیله مرغ                                   نیم کیلوگرم

لوبیا چشم‌بلبلی پخته شده      دو لیوان

شوید تازه                                دو لیوان

پیاز سرخ شده                         یک عدد

زعفران                                    یک قاشق چایخوری

ادویه، نمک و فلفل                   به میزان لازم

طرز تهیه :
ابتدا برنج را خیس و آبکش کرده و کنار بگذارید. سپس یک عدد پیاز سرخ شده را با فیله‌مرغ تکه‌تکه شده تفت دهید و
زعفران را به آن اضافه کنید و با ادویه‌ها و یک استکان آب بگذارید تا جایی بپزد که آب آن بخار شود بعد شوید خرد شده را
به آن اضافه کنید و لوبیای چشم‌بلبلی پخته شده را هم به آن بیفزائید و لابه‌لای برنج آبکش شده ریخته و دم کنید پس از ۴۵
دقیقه این غذا آماده است.
نکته: با گوشت چرخ‌کرده قلقلی یا تکه‌های گوشت شترمرغ نیز می‌توان این پلو را تهیه کرد. در ضمن به جای شوید تازه
می‌‌توان از یک لیوان شوید خشک استفاده کرد

نوش جان
یاد اوسونا بخیر

با احترام سید مسعود مطهر

Comment (28)

  • اقا مسعود با این عکس و فهرست غذا ها حسابی اشتهای ما را تحریک کردی . ضمنا نون چرب همراه با قبیت خوردن دارد و یکی از غذاهای که مادرم درست میکرد (سیر بقله) بود که خیلی مزه خوبی داشت . امیدوازم در یک گردهم آیی فامیلی بتوانیم این غذا ها زا بچشیم گرچه نسل جدید احتمالا پخت این نوع غذا ها را ندانند.

  • چه فکر جالی اقا مسعود حالا من پیشنهاد میکنم ما که در شهرهای دیگه ای زندگی میکنیم از غذاهای شهرمون بنویسیم تا هم تنوعی در برنامه های غذاییمون با شه و هم با غذاهای جاهای مختلف ایران اشنا بشیم.
    چند نمونه ازغذاهای کرمانی:
    بز قرمه
    کشک کدو
    پخنه پیاز
    کشک اسفناج
    ابگوشت مخصوص کرمان
    کته نخود
    گور ماست
    …..

  • خیلی مقاله جالبیه آقا مسعود از بین همه این غذاها من فقط پلوی شوشتری رو نمیشناختم که با دستور طبخ اون از طرف شما اشنا شدم

  • آسید مسعود چه کامنت جالب و دلچسبی ابراز داشته ای امیدوارم خانم های خانه دار و کدبانو های فامیل و منسوبین عزیز در ادامه از تجربیات و دانش خود این بحث را جالبتر کنند. بهر حال موضوع شکم است و بقول آلمانی ها liebe comt durch den mugen ( عشق از شکم میاد). اشتباه اسپلینگ را ببخشید. همواره سالم باشید و از لذت غذا خوردن محروم نشوید آمین

  • بابا گسنمو بووس!!
    چه خوب و به قاعده. اتفاقا خيلي كمك ميشه به يادآوري غذاهايي كه مدتي است درست نكرده ايم . مرسي آقا مسعود ، لطفا دستور قل قل فرانوش نشود .
    مهشيدجان چه كار خوبي كردي از نوشتن غذاهاي كرماني. دستور تهيه يادت نرود.

  • آقا بهروز عزیز! اشاره ای به ضرب المثل آلمانی کردی جالب است که هنوز یادت نرفته. با اجازه شما درست آنرا مینویسم .
    . Liebe kommt durch den Magen

  • آعلیرضا منظورت را از حپیتس متوجه نشدیم اگر منظور حمیس است که خوب درست نوشته شده اگر منظور این است که حپیته است معمولا کلمه حپیته درزبان شوشتری به برنجی میگویند که وارفته باشد وخمیر مانند باشدحالاچه چیزی حپیته است نمیدانیم
    بهرحال دستورنون چرب را هم ارسال خواهیم کرد درست کنید ونوش جان کنید وجای ماراهم خالی کنید
    ای که داس

  • اوگوشت بقله ( دیزی شوشتری )
    مواد لازم:
    گوشت گوسفندی با استخوان
    پیاز
    زردچوبه
    گوجه
    باقلا لپه شده
    طرز تهیه:
    گوشت را به قطعات بزرگ مثل دیزی خرد کرده مقداری زردچوبه به گوشت زده ودرون ظرف به همراه آب پیاز و گوجه کبابی
    میگذاریم تا نیم پز گردد و بعد باقلا لپه شده به آن اضافه می گردد تا کاملا پخته گردد و دیزی آماده شده را با نان محلی
    (تافتون تنوری ) تیلیت کرده و با سبزیجات تازه سرو می نمائیم .

    نوش جان
    ای که داس

  • باسلام

    تمام غذاها بصورت یکجا خدمت اعضای محترم ارسال میگردد
    طولانی بودن متن به همین دلیل میباشد. جای مارا هم خالی کنید
    با احترام

    سیدمسعود مطهر

    باقله توحه
    مواد لازم
    باقله سبز، سیر، نمک

    طرز تهیه
    باقلای سبز را همراه با غلاف آن در آب گذاشته و می پزند بعد از آن سیر را خرد کرده و در روغن نسبتاً زیادی سرخ می
    کنند و بعد روی باقلای پخته می ریزند و آنرا با نارنج و پیاز تناول می کنند .

    او پیاز

    مواد لازم :
    پیاز ، نان خشکیده، دانه خشک انار،ادویه (فلفل، نمک، زردچوبه )
    طرز تهیه:
    ابتدا پیاز را خرد کرده و بعد آنرا سرخ میکنیم ، وقتی پیاز سرخ شد به آن آب و ادویه را اضافه می کنیم و نان خشکیده را تکه کرده و در آن میریزند و بعد میگذارند تا بپزد و جا بیفتد در ضمن میتوان بجای دانه انار ، رب انار هم اضافه کرد .

    او پیاز

    مواد لازم :
    پیاز ، نان خشکیده، دانه خشک انار،ادویه (فلفل، نمک، زردچوبه )
    طرز تهیه:
    ابتدا پیاز را خرد کرده و بعد آنرا سرخ میکنیم ، وقتی پیاز سرخ شد به آن آب و ادویه را اضافه می کنیم و نان خشکیده را تکه کرده و در آن میریزند و بعد میگذارند تا بپزد و جا بیفتد در ضمن میتوان بجای دانه انار ، رب انار هم اضافه کرد .

    بورانی باقلا سبز
    (بورانی بقله سوز)
    مواد لازم:
    ماست ساده پر چرب ۱ فنجان
    پیاز داغ عسلی ۲ قاشق سوپخوری
    سیر ۱ عدد
    باقلا ۳۰۰ گرم
    گرد لیمو ۱ قاشق مرباخوری
    شوید یا شبت ۱ قاشق سوپخوری
    زردچوبه قدری
    فلفل قدری
    نمک قدری
    طرز تهیه:
    ماست آبگرفته و کمی شل باشد، پیاز سرخ شده باشد، سیر خلال و سرخ شده باشد، باقلای سبز تازه باشد. باقلای سبز تازه را از دو پوست بیرون آورده و با مقداری نمک و آب داخل قابلمه‌ای در باز می‌گذاریم تا پخته شود در آن را نمی‌گذاریم تا رنگ سبز آن از بین نرود مواظبیم که له نشود، ماست را که مقداری از آب آن رفته است در یک ظرف می‌ریزیم و باقلای پخته شده را به آن اضافه می‌کنیم و کمی بهم می‌زنیم سپس نمک و فلفل و مقداری شویت را داخل آن ریخته بهم می‌زنیم و با پیاز و سیر سرخ شده و گرد لیمو روی آن را تزئین می‌کنیم

    نان چرب
    مواد لازم:
    گوشت پیاز
    نخود درشت لپه شده زرد چوبه
    خلال بادام هل
    کشمش پلویی دارچین
    زعفران
    طرز تهیه:
    بهتر است از گوشتی استفاده گردد که مقدار چربی کمتری داشته باشد. پس از قطعه کردن گوشت مثل بقیه خورش ها، گوشت را با مقدار کمی روغن و پیاز تفت داده، به آن آب و نخود لپه شده و خلال بادام را اضافه نمایید و صبر کرده تا خورش پخته گردد، به آن زعفران و هل دم کشیده شده را اضافه نمایید تا با طعم و مزه دار گردد. پس از چند دقیقه خاموش کرده تا روغن حاصل شده بر روی خورش کامل بالا بیاید . بعد نان تافتون تنوری را به روغن و آب خورش آغشته می کنید تا خورش مورد نظر نمچین گردد. حال کشمش را با پیاز کمی تفت داده و دارچین را به آن اضافه نموده و هنگامی که خورش نمچین شده را در بشقاب تو گود برای سرو آماده می کنید . به صورت تزئین با خلال بادام خام آماده سرو می نمایید.

    حمیس
    مواد لازم:
    برگ چغندر(بقول ما شوشتریا “چُندُر”) 1کیلو
    لبو به مقدار دلخواه
    سیر 2 پ
    برنج عنبر بو ویا نیم دانه 1 پ
    عدس 1 پ
    ماش 2 پ
    لوبیا چشم بلبلی 1 پ
    ترشی ناردونه به میزان لازم
    پیاز 1 ونیم پیمانه خرد کرده
    نمک وفلفل به میزان لازم
    قبل از توضیح دستور پخت، باید گفت که پیمانه ی موردنظر ما پیمانه ی پلوپز میباشد

    طرز تهیه :
    1.لبوهارو میذاریم بپزند بعد از پخت درشت خردشان میکنیم

    2.برگ چغندر روهم خرد می کنیم البته لازم نیست خیلی ریز خردشان کنید

    3.حالا حبوبات رو یعنی عدس وماش و لوبیا چشم بلبلی رو میگذاریم بپزند
    وقتی نیم پز شدند برنج رو به اونا اضافه می کنیم تاهمگی به اتفاق هم پخته شوند

    4. وقتی حبوبات وبرنج پختند برگ چغندر رابه آن اضافه می کنیم

    5-بعد ازاینکه رنگ سبزی ها کمی عوض شدپیاز سرخ شده وسیرها وفلفل ونمک رو اضافه میکنیم
    6.در آخرین مرحله لبوهارو اضافه میکنیم
    وترشی ناردونه را کم کم داخل غذا میریزیم تا اندازه ای که ترشی آنرا می پسندید
    ودوباره میگذاریدغذا جوش بخورد وجا بیفتد
    میتوانید مثل آش با پیاز داغ میل کنید.

    آش قل قل

    مواد لازم:
    سر دست گوساله 500 گرم
    باقالای زرد (لپه باقالی) 100 گرم
    گندم پوست کنده 150 گرم
    برنج 50 گرم
    نخود 100 گرم
    لوبیا چشم بلبلی 100 گرم
    لوبیا قرمز 100 گرم
    عدس 100 گرم
    نعنا و سیر داغ به میزان دلخواه
    نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز به میزان لازم
    زردچوبه، پودر لیموعمانی 1 قاشق غذا خوری

    طرز تهیه:
    * برنج و گندم را با مقداری آب روی حرارت قرار می ‏‏‏دهیم تا کاملا پخته و نرم شود.

    * گوشت را با 1 عدد پیاز خام و مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شود.

    * حبوبات را که از شب قبل خیس نموده ‏اید به ترتیب پخت، اول نخود را بپزید کمی که نیم ‏پز شد لوبیا قرمز و لوبیا

    چشم ‏بلبلی را اضافه کنید و بعد از آن که نیم ‏پز شدند لپه باقالی را به همراه عدس اضافه کنید تا زمانی که کاملا پخته شوند.

    * گندم و برنج پخته شده را به حبوبات اضافه نموده و با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی دیگری که می توانید، کمی حبوبات
    را نرم کنید.
    * در این زمان روغن را داغ کنید و زردچوبه و فلفل را تفت داد به آش اضافه نمایید.
    * گوشت را از ظرف خارج کنید و آن را بکوبید یا ریش کنید و داخل آش بریزید.
    * آب گوشت را نیز به همراه پودر لیموعمانی در آش ریخته و اجازه دهید تا آش شما کاملا جا افتاده و لعاب دار شود.

    * در پایان روی آش را با فلفل و پودر لیمو عمانی و کمی نعنا داغ تزیین کنید.

    مواد لازم :

    بلغور گندم: (درشته) 300 الی 350 گرم ( دو پیمانه)

    نخود لپه : سه /چهارم پیمانه

    گوشت آبگوشتی به همراه چربی : 500 گرم

    به : نیم کیلو

    پیاز متوسط : 1 عدد

    سیر : دو بوته

    برنج : یک/ دوم پیمانه

    اب انار ترش ( ترجیحا قرمز رنگ ) : یک لیوان پر یا بیشتر

    پونه و روغن و فلفل سرخ و نمک و دارچین به مقدار لازم

    طرز تهیه :

    ابتدا سیر و پیاز رو حسابی خورد میکنیم و به همراه گوشت و نخودلپه و نمک و دارچین و فلفل رو همه رو باهم توی قابلمه میریزیم و به صورت ابگوشت میپزیم بعد از پخته شدن ابگوشت برنج راکه از قبل خیس به همراه تکه های خورد شده به ، همزمان به ابگوشت اضافه میکنیم و میگذاریم سر جای خود پخته شود ولی اصلا بهم نمیزنیم که ته نگیرد . بعد از اینکه برنج کاملا پخته شد ، درشته ها رو که از یک ساعت قبل خیس کردیم به ابگوشت اضافه میکنیم و روی شعله ملایم شروع به بهم زدن آن میکنیم . از این به بعد باید هر چند دقیقه همه مواد رو بهم بزنیم که ته نگیرد و کم کم جا بیفتد این قسمت از پخت حدود یک ساعت زمان میبرد تا درشته ها پخته شود و تمام این مدت باید هر چند دقیقه آش رو بهم زد اگر هم اب لازم داشت اب جوش اضافه میکنیم چون موقع جوشیدن بخاطر تبخیر اب حتما نیاز هست ، در این فاصله چربی یا همون دنبه ها رو از داخل مواد جدا کرده حسابی له میکنیم و دوباره به مواد اضافه میکنیم ، بعد از همه این کارها آب انارترش رو اضافه میکنیم و بهم میزنیم ، و نمک قلیه رو هم به مقدار دلخواه اندازه میکنیم ، بستگی به ذائقه میشه که اب انار رو کم و زیاد کرد وقتی که اب انار رو اضافه کردیم کمی که جوشید مقداری پونه و روغن داغ رو هم اضافه میکنیم ، قلیه آماده است . برای تزیین هم از مخلوط پونه و روغن داغ استفاده میکنیم

    قلیه ماهی :
    جنوب ایران و خصوصا خوزستان , دارای غذاهای محلی است که با توجه به مقضیات آب و هوایی و نوع مواد غذایی که در این منطقه موجود می باشند این نوع غذاها در طی سالهای متمادی شکل گرفته اند . شاید مشهورترین آنها ” ماهی صبور ” باشد که غذای سالم ساده و بسیار مقوی است . غذای دیگری که زیاد معمول است : قلیه ماهی است که نوعی خورش است که بجای گوشت قرمز از گوشت ماهی و به همراه سبزیها یی مانند گشنیز و شنبلیله برای درست کردن ان استفاده می شود .
    قلیه ماهی به این علت که از گوشت ماهی بجای گوشت قرمز استفاده می کند که نه تنها ضررهای گوشت قرمز را ندارد ، بلکه دارای فواید بسیاری است. از جمله اینکه کلسترول بد خون را کاهش داده و کلسترول خوب HDL را افزایش می دهد . خوردن غذاهایی چون قلیه ماهی مانع از بروز بیماریهای قلبی می شود ضمن اینکه زندگی در شرایط سخت و گرما و رطوبت طاقت فرسای جنوب نیاز به خوردن مواد غذایی دارد که بتواند این اثرات مخرب را جبران کند و ماهی از این نظر خیلی مفید است .
    قلیه ماهی را می توان به همراه پلو صرف کرد . برای قلیه ماهی بهتر است از ماهی سنگسر یا هامور استفاده شود
    موادی که برای تهیه قلیه ماهی لازم است :
    یک کیلو( شوریده- سنگسر- هامور
    ماهی پوست گرفته و پاک شده

    چند حبه سیر

    300گرم سبزی( گشنیز و شنبلیله) مقدار شنبلیله کم باشد تا تلخ نشود

    یک بسته تمرهندی

    یک عدد متوسط
    پیاز

    به مقدار لازم
    زردچوبه و نمک

    یک قاشق چایخوری
    پودر فلفل قرمز

    یک قاشق غذا خوری و یا یک فنجان آب گوجه فرنگی
    رب گوجه فرنگی
    روش درست کردن قلیه ماهی :
    ماهی های : شوریده- سنگسر- هامور و حلوا سیاه برای تهیه این غذا مناسب هستند.چون این ماهی ها خار کمتری دارند و ماهی قلیه ماهی نباید خارهای ریز داشته باشد . ماهی را به تکه های کوچک تقسیم می کنیم و سپس آنرا می شوییم . ماهی که برای قلیه ماهی استفاده می کنیم بایستی بدون استخوان باشد
    سبزی این خورش شامل شنبلیله و گشنیز، هر کدام یه میزان 150 گرم می باشد. می توانید مقدار شنبلیله آن را کمتر کنید .
    پیاز خرد شده را با 3 قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم. سپس سیر و شنبلیله و گشنیز خرد شده، را با آن کمی تفت می دهیم. ماهی را با کمی زردچوبه و نمک، به همراه سبزی ها تفت می دهیم. بعد شیره تمرهندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و قلیه ماهی را با شعله ملایم به مدت 30 دقیقه می پزیم. و به این ترتیب غذا آماده می شود . همانطوریکه گفته شد قلیه ماهی را می توان به تنهایی و با نان مصرف کرد ولی بهتر است مقداری پلو تهیه شود تا یصورت پلو و خورش مصرف شود .

    این یکی را برای فراموش نشدن ادبیات شوشتری به زبان خودمان تقدیم میکنیم

    کشک بازنجون

    اُسا بین اول وا آردَ ونی تُرُش بو پُف کُنه ، اوسو دُرُشته هانهَ بِــــــ خیسنی

    تَرَنه خُرد کُنی بعدش بِوَنیش مین قَبلَمَه پــــــِ آرد و دُرُشتهَ ، اوسون نِمک و فلفل و زرچُوه بریزی سرش .اُو هم ریز سَرش اَی مِزه سیر هم دوساریت دو حَبه سیر هم بِـــــــــــ مینش

    بعد بُنگوانه وا کُت کُتشو کُنی ، بیشتر سَرا بُنگوانهَ وا وَنی .

    هِلش تا خوب لَق خَوره تا جا اُفتَهَ

    چیو که وا ونی مین کشک بادمجون(بنگو ) سی چار نفر

    بُنگو (بادمجون): یَـــــــ دونه

    آرد : یَـــــــ کاسه ماسی

    دُرُشته : یَــــــ کاسه خُرشتی

    نِمک و فلفل و زرچُووه : هر چِـــــــــ دوساری

    اُو : یه تُنگ
    نوش جونت دا پی با به تنت

  • دست شما درد نکنه آقا مسعود خیلی خیلی کار جالبیه که دستور پخت رو قرار میدین تو این بخش ،جالبتر اینکه این غذاها رو منم درست میکنم ولی نه به این صورت .به قول شوشتری ها
    هرکه بونوهی آشی به طعمی
    مهشید جان من تازه با شما آشنا شدم، از اینکه کاملا هم سن هستیم خوشحالم و تولدت رو تبریک میگم . میخواستم لطف کنی دستور پخت کته نخود و کشک اسفناج رو برامون بنویسی . بنظر میرسه خیلی خوشمزه باشن . ممنون عزیزم

  • دست شما درد نکنه آقا مسعود.غذاهایی را یادآوری کردید که به جز چند قلمشون بقیه تقریبا از یادمون رفتن.خود من که بعضیهاشونو اصلا درست نکردم.ممنون از این دقت نظرتون.

  • ممنون ار اقا مسعود —لطف کنن کساییکه دستورپخت اوپیازی را بلدن . بنویسند که من بعداز پبجاه سال بدطوری هوسش را کرده ام !!!در ضمن از خانم رویا تقاضامندم بفرمایند کلوچه شوشتری را اگر بصورت نرم میخواهیم داشته باشیم -چکار باید کرد ؟

  • با سلام
    دلگرمی ما به همین نظرات شما ارجمندان سادات است .همیشه سعی بر این بوده که مطالب کاملا متنوع در سایت قرارداده شود با تشکر از همه شما
    آقا مسعود شریف زاده چنانچه دقت بفرمائید در متن ارسالی بالا دستور پخت او پیاز هم قراردارد.
    نوش جان
    با احترام سید مسعود مطهر
    ای که داس

  • سلام آقا مسعود شریف زاده امیدوارم مثل همیشه به همراه خانواده خوب و خوش باشی . راستش در اینمورد بایستی از مایع خمیر استفاده کرد ،تا بقولا خمیر کلوچه کاملا برسد ودیگه مصرف آن ایجاد ترشی در معده نکند و در ضمن کلوچه ترد شود

  • سلام آقا مسعود عزیز ، ببخشید دستور قل قل رو اشتباه ننوشتین ؟ راستش من ندیدم که با قل قل نعنا داغ وسیر استفاده کنن. لطفا راهنمایی کنید.ممنونم

  • با سلام به خواهر عزیز
    نعنا وسیرداغ جزو مواد اصلی نمیباشند واستفاده از آنها کاملا سلیقه ای است ومیتوانید هرموادی که خواسته باشید برای تزئین ومزه دارکردن آش استفاده کنید.مثلا خود من از مقداری کشک برای تزئین ومزه دارکردن استفاده میکنم
    موفق باشید
    نوش جان
    ای که داس

  • سلام
    رویای عزیز ببخشید که اینقدر با تاخیر اومدم راستش اصلا به سایت سرنزده بودم و پیامت رو ندیده بودم.
    و اما کشک اسفناج خیلی ساده و خوشمزه مواد لازم
    کشک
    اسفناج
    و سیرخام
    اسفناج رو می پزیم کشک روش میریزیم و با سیرخام رنده شده میخوریم البته بصورت ابکی و گرم .
    کته نخود:
    گوشت گوسفند نگینی کوچک
    نخود
    زیره
    برنج
    گوشت رو تفت میدیم با نمک فلفل زردچوبه وهرادویه دیگه ای که دوست دارید می پزیم
    نخود هم که خیسانده و پخته شده
    برنج را با اب گوشت می پزیم ابش که جذب شد نخود زیره و زعفران را قاطی میکنیم و دم میکنیم زعفران زیاد باشه تا پلو کاملا رنگی باشه
    نوش جونتون عزیزم امیدوارم خوشتون بیاد
    درضمن از حال و هوات معلومه که اردیبهشتی هستی تولدت مبارک .

  • دستور غذاهاي مهشيد را جدي بگيريد . آش دوغ را طبق دستورش درست كردم . غوغا شد . بسيار لذيذ و خوشمزه. ماشاالله به اين كدبانوهاي فاميل!

  • ممنون از لطفت مهشید جان . بی اندازه متشکرم بابت آموزش آشپزی ، قطعا در اسرع وقت این غذاها رو درست میکنم و کلی یادت میافتم. من عزیزم ۱۵ خرداد ۴۷ بدنیا اومدم اما از بابت تبریکت هم تشکر میکنم. به هر حال هر چه از دوست رسد نیکوست

  • سلام
    رویا جان امیدوارم خوشتون بیاد نوش جونتون .
    تولدتون هم مبارک خیلی مشتاق دیدارتون هستم امیدوارم همیشه خبرهای خوشی از تون داشته باشیم و خدا به لطف خودش شما مادر مهربان و دوست داشتنی را باتن سالم و دل خوش برای دو نورچشم حفظ کنه .

  • خانمای فامیل .خسته نباشید از پخت و پز –ولی ناراحت نشید یه وقت ؟چون میگن بهترین سراشپز های دنیا – اقایون هسن ! میخاستم بگم اگر هرکدومتون بلدید از دسرهای شوشتری درست کنید -لطف کرده دستور پخت چنگال را بنویسد – یاداوری کنم که چنگال را به خانمهایی که زایمان کرده اند و برای تقویت وی و شیر زیاد او به او میخورانند … یکی از مواد تشکیل دهنده -زعفران میباشد .

  • دستور پخت چنگال برای آقای سیدمسعود شریف زاده
    نان با قیچی یا با دست به قطعات کوچک بریده میشود و روغن حیوانی را گرم کرده و به همراه شکر یا شهد و زعفران دم کرده مخلوط می کنند و به عنوان صبحانه یا میان وعده مصرف میشود . عطر نان محلی و روغن حیوانی این غذا را معطر و خوشمزه می کند ولی متاسفانه این روزها که فعالیت بدنی کم شده بهتر است افراد ورزشکار و جوان از این غذا و آنهم با فاصله زمانی طولانی مصرف کنند چون روعن حیوانی جزء روغنهای اشباع شده میباشد .

  • برادرخوبم آقا رضا
    درخدمتتان هستیم ومشغول کسب معلومات از مطالب مفید اعضای محترم .ضمنا با دکتر روستائی صحبت شد وقرارشد بعد از عید فطر دو مورد بازخوانی نشده ای که با شما صحبت کرده بودیم نزد ایشان برده تا کار انجام شود
    ای که داس

  • ازااینکه مارا به یاد غذاهای شوشتری بااون محصولات باغهای شوشتر انداختید متشکرم . امیدوارم بتوانیم با درست کردن این غذا ان را در باغ احمد با خانواده صرف نماییم .زنده باد شوشتر و مکانهای باستانی و قدمگاه حضرت صاحب الزمان عج الله .

Leave Your Comment

Skip to content